Inleiding blog middelbare beroeps- en volwasssenenonderwijs Inleiding blog middelbare beroeps- en volwasssenenonderwijs


Over ons

 Inleiding blog middelbare beroeps- en volwasssenenonderwijs

Dag lezer. Mijn naam is Sandra en ik schrijf over het onderwijs, een thema dat me al interesseert sinds de tijd dat ik zelf naar school ging. Hoewel ik nu de veertig gepasseerd ben, vind ik educatie nog altijd even boeiend en belangrijk. Ten eerste maakt onderwijs het mogelijk jezelf te ontplooien, en ten tweede heeft de maatschappij gewoonweg behoefte aan vaardige, opgeleide burgers. Op deze site zul je informatie vinden over de mogelijkheden in het middelbare beroeps- en volwasssenenonderwijs. Onderwijs is er voor iedereen en dat moet duidelijk worden. Op deze blog vind je een bron van informatie over alle mogelijkheden en kansen die jij hebt. Go for it!

Archief

Tags

ROC/ MBO opleiding in Kop van Noord-Holland

"Wilt u een opleiding gaan volgen aan een mbo of ROC in Noord-Holland?"

Dat is een verstandige keus. Zonder opleiding bent u tegenwoordig nergens meer. Wanneer u een goede opleiding gaat doen op het ROC dan weet u haast zeker dat u een baan kunt vinden. Op het ROC Kop van Noord Holland kan u een hoop middelbare beroepsopleidingen doen. U kunt hier op 2 manieren leren. BOL: Alleen naar school leren en stage lopen of BBL: 4 dagen werken en 1 dag naar school. Het is maar net wat u zelf het prettigst vindt. Iedereen heeft andere wensen en daar wordt ook naar gekeken bij het ROC. Qua leeftijd maakt het ook niet veel uit. In principe is ieder welkom op het ROC en zijn er speciale opleidingen voor oudere mensen. Iedereen kan dus een opleiding volgen.

"Het is belangrijker als ooit te voren om een goede opleiding af te ronden!"

Vandaag de dag hechten steeds meer bedrijven grote waarde aan een diploma. Kies dan ook voor een studie waarvan u zeker weet dat u het interessant vindt en gemakkelijk kunt afronden. Nu is een studie zeker niet voor iedereen even gemakkelijk. Wanneer uw echt uw best doet dan zal u zeker slagen in het succesvol afronden van uw studie! Het maakt niet uit wat u leuk vindt, u vindt zeker een studie die goed bij u past. Er is keuze genoeg, u hoeft dus niet voor de eerste de beste studie te kiezen. Het aanbod aan opleidingen is enorm. Bedenk u daarom goed welke studie u wilt gaan volgen voordat u er aan begint! Verstandig is het om verschillende studies met elkaar te vergelijken. Kijk welke studierichtingen u aanspreken en vergelijk de verschillende opleidingen met elkaar.

"Het kan voorkomen dat het privé even tegenzit en dat dit een negatieve uitwerking heeft op uw studie!"

In dat geval kunt u contact opnemen met uw persoonlijke coach of één van de loopbaanadviseurs. De loopbaanadviseurs staan altijd voor u klaar om uw studie in goede banen te leiden. Zij zijn een luisterend oor en proberen u weer op weg te helpen. Als het dus even tegen zit hoeft u niet bang te zijn dat u de studie meteen weer moet afbreken. Het team van professionele medewerkers staat altijd voor u klaar om u te helpen waar dat nodig is! Bent u op zoek naar een goede studie? Kijk dan gerust tussen de opleidingen naar een opleiding die goed bij u past!