Inleiding blog middelbare beroeps- en volwasssenenonderwijs Inleiding blog middelbare beroeps- en volwasssenenonderwijs


Over ons

 Inleiding blog middelbare beroeps- en volwasssenenonderwijs

Dag lezer. Mijn naam is Sandra en ik schrijf over het onderwijs, een thema dat me al interesseert sinds de tijd dat ik zelf naar school ging. Hoewel ik nu de veertig gepasseerd ben, vind ik educatie nog altijd even boeiend en belangrijk. Ten eerste maakt onderwijs het mogelijk jezelf te ontplooien, en ten tweede heeft de maatschappij gewoonweg behoefte aan vaardige, opgeleide burgers. Op deze site zul je informatie vinden over de mogelijkheden in het middelbare beroeps- en volwasssenenonderwijs. Onderwijs is er voor iedereen en dat moet duidelijk worden. Op deze blog vind je een bron van informatie over alle mogelijkheden en kansen die jij hebt. Go for it!

Archief

Tags

Wel of geen jobcoach?

Jobcoaching is een tak waarin de jobcoach iemand helpt om beter in zijn baan te functioneren, of om gewoonweg een andere baan te vinden. 


Waarom een jobcoach?

Omdat er stress bestaat en de persoon in kwestie geen uitweg meer weet. Iemand die vastzit in hetzelfde riedeltje en in feite rondjes blijft draaien, kan weliswaar erop tegen zijn om een jobcoach in te huren, maar kan er het meeste baat bij hebben. Maar wil iemand wel een jobcoach inhuren? Veel mensen werken met stress en schijnen dat te accepteren. Dat hoeft niet!


Een jobcoach

Is eigenlijk overal beschikbaar. Maar wie is er gediplomeerd? Iedereen kan zichzelf 'coach' noemen, of je nou een opleiding hebt genoten of niet. Een jobcoach moet daarom allereerst voldoen aan een paar andere eisen, stel jezelf de vraag: doet de jobcoach zélf wel wat hij of zij leuk vindt? Want iemand die zelf niet doet wat hij leuk vindt en een ander toch probeer te helpen, dat is net als de paus die een preek houdt en vervolgens iets anders doet (mocht dat het geval zijn). Altijd navraag doen dus!


Wel of geen jobcoach

Een jobcoach kost geld en gaat met gesprekken te werk. Wil je samen aan een tafel zitten: dat is een andere vraag. Voordat je bij die vraag aankomt moet jezelf eerst de vraag stellen: waarom help ik mijzelf niet? Naar een jobcoach rennen hoeft nog niet te betekenen dat je jezelf helpt. Het kan namelijk zo zijn dat de jobcoach een andere baan adviseert maar dat je na een tijdje erachter komt dat je dezelfde problemen ervaart als in de oude baan. En waar is de jobcoach dan? Die kun je blijven inhuren!

Maar even

Maar even weg met het cynisme. Een jobcoach móet allereerst zelf weten wat hij adviseert. Daar kom je snel genoeg achter tijdens een kennismakingsgesprek. Een coach kan nuttige informatie hebben: welke banen zijn er meer beschikbaar, wat is de volgende logische stap en met wie kunt u het beste in contact komen? Een goede jobcoach weet: jobcoaching werkt het best als ik een groot netwerk heb en mijn klanten daarmee in contact kan brengen! Voor contact kun je altijd een jobcoach benaderen via zijn site bijvoorbeeld LeekerweideGroep

Wat kost een jobcoach?

Een jobcoach zal voor een consult/gesprek zo ongeveer tussen de 45 en 80 euro vragen. In dat gesprek moet daarom wel wat gebeuren. Maar je kunt bij goed contact over gaan op wat persoonlijker contact.